Overzicht

Nieuwe waterberging in tuinbouwgebied Heemskerk

Ondertekening Intentieverklaring

Het tuinbouwgebied in Heemskerk klimaatbestendig maken, met behulp van een groene waterberging. Dat is de inzet van de intentieovereenkomst die we op 10 oktober hebben getekend met LTO Noord, Gemeente Heemskerk en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Als PWN zijn we blij met deze overeenkomst: alleen samen kunnen we dit plan laten slagen.

Waarom we voor een groene waterberging gaan? In het tuinbouwgebied van Heemskerk hebben lokale ondernemers regelmatig wateroverlast door hevige regenbuien. Een groene waterberging lost dit probleem op. Daarnaast heeft de waterberging veel meerwaarde voor de natuur, recreatie én waterkwaliteit in dit gebied. De berging krijgt namelijk ook een waterzuiverende werking voor water dat afkomstig is uit het tuindersgebied.

De nieuwe, groene waterberging krijgt de naam Noorddorperbeek en komt te liggen langs de Rijksstraatweg in Heemskerk. De aanleg start waarschijnlijk eind 2024 of begin 2025.

Op de foto, v.l.n.r.: Sjakel van Wesemael (PWN), Ani Zalinyan (gemeente Heemskerk), Marbel de Graaf (LTO Noord) en Jos Beemsterboer (HHNK).